Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"

Головне управління пенсійного фонду України


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 35 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Бібліотеки потрібні громадам

Переглядів: 1763
16.08.2018 - 16:23

З 6 по 10 серпня 2018 року місто Мелітополь приймало третю Літню школу молодих бібліотекарів «Ne-формат», що проводилася Українською бібліотечною асоціацією для молодих фахівців з усієї України.

Одним з учасників цієї школи стала молодий спеціаліст Бахмутської загальноосвітньої школи №10 шкільний бібліотекар Олена Галас. Головною метою Школи було допомогти малодосвідченим бібліотекарям швидко та легко адаптуватись у професійному бібліотечному середовищі та сформувати власну активну дієву позицію.

Організаторами Школи виступили Молодіжна секція Української бібліотечної асоціації під керівництвом Оксани Бояринової та Миколи Вірстюка. Відкрила захід Лариса Лугова, директор Львівської обласної бібліотеки для дітей.

Протягом чотирьох днів 25 молодих фахівців бібліотечної справи працювали над темою «High level library: бібліотека, яку створюємо ми», ділилися досвідом щодо створення в бібліотеці сучасного простору для дітей.

Основну увагу приділяли  проектній діяльності, можливості отримання міських та міжнародних грантів, новим формам роботи з читачами. Під час навчання учасники дізналися про те, як перетворити бібліотеку на центр сімейного дозвілля - центр громадської активності, в якому проходять заходи з неформальної освіти та організована діяльність коворкінг-центру.

На базі Мелітопольської центральної міської бібліотеки, що є сучасним інформаційним центром, були розглянуті питання співробітництва з місцевою владою та громадським сектором, партисипативної та інноваційної діяльності публічних бібліотек міста, роботи пунктів супроводу громадського бюджету.

Екскурсія до унікальної пам'ятки давньої культури в Україні – Національний заповідник "Кам'яна Могила"/National reserve "Stone Tomb", зустрічі в Кирилівці на березі моря, неформальне спілкування та обмін враженнями – все це залишило незабутні емоції, а найголовніше досвід та велике бажання працювати на користь дітям, батькам, громаді.

Розмаїття активностей - зайвий доказ того, що бібліотеки потрібні громадам! Працюємо для людей!

З 6 по 10 серпня 2018 року місто Мелітополь приймало третю Літню школу молодих бібліотекарів «Ne-формат», що проводилася Українською бібліотечною асоціацією для молодих фахівців з усієї України.